Over

EDGE staat voor Educatie voor Duurzaam Grondstoffenbeheer in Economische opleidingen. Deze kit levert docenten in economische opleidingen concrete actiefiches en instrumenten om duurzaamheid een plaats te geven in hun vakken.

De EDGE-kit toont twee invalshoeken van grondstoffenbeheer als duurzaamheidsvraagstuk: één vanuit Vlaanderen en de transitie naar een circulaire economie, en één vanuit Peru en de mijnbouwindustrie in dat land. Voor het werken aan dit duurzaamheidsvraagstuk in economische opleidingen zijn er twee groepen met werkvormen:

  1. Er zijn actiefiches voor de vakken macro-economie, micro-economie, marketing en management & accounting om bestaande lesinhouden te illustreren met voorbeelden.
  2. Er zijn ook instrumenten met nieuwe lesinhouden om een economiestudent competenties voor duurzame ontwikkeling mee te geven. Zo is er een les over business-innovatie op basis van de SIS-toolkit, en ook een les over het economisch systeem achter de smartphone en een inspiratiefiche voor duurzame business cases.

In 2016 organiseert Ecocampus infosessies voor docenten die met de EDGE-kit aan de slag willen gaan. Dit gebeurt in het kader van het lerend netwerk economie dat een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de EDGE-kit.

  • Ben je geïnteresseerd in een infosessie? Mail ons op ecocampus@vlaanderen.be.
  • Ben je docent? Registreer u en krijg toegang tot een VIP-ruimte met bijkomende informatie om uw les vorm te geven. U blijft zo ook op de hoogte van  andere initiatieven mbt duurzaamheid in economische opleidingen in het hoger onderwijs.
Contactgegevens
Ecocampus (Departement OMG, Vlaamse overheid)
Albert II-laan 20 bus 8
1000 Brussel
België
02 553 76 88
0491 727 379